Qui som

Joan Ignasi Elena

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona.

Advocat especialitzat en dret laboral i privat. Exerceix la professió en l’àmbit públic i privat d’aquestes àrees jurídiques. Així mateix, és coneixedor del règim jurídic de Fundacions i Associacions, i ha exercit la Secretaria en diverses Fundacions Privades.

Coneix l’àmbit de la contractació pública i el funcionament de societats públiques, i ha participat en la seva constitució i en l’assessorament jurídic.

Coneixedor de l’Administració Pública, i especialment de la local, ha exercit diferents responsabilitats. En concret ha estat l’Alcalde de Vilanova i la Geltrú entre els anys 2005 i 2011. També ha estat Diputat al Parlament de Catalunya.

Judit Ligüerre

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, Postgrau en Recursos Humans per la Universitat Politècnica de Catalunya i Màster en Dret Ambiental per la Universitat del País Basc. 

Advocada especialitzada en Dret administratiu i en Dret ambiental.

Entre els anys 1999 i 2003 ha exercit la seva activitat com advocada i sòcia a l’Institut Internacional de Dret i Medi Ambient (IIDMA) i a l’Estudi Jurídic Ambiental (Terraqüi), entre els anys 2003 i 2007. De 2008 a 2016 ha exercit com advocada associada a la firma Tornos Abogados i posteriorment a Pareja & Associats.

És autora de diverses publicacions i ha estat docent a diversos centres universitaris i entitats, com la UB, la UPC o l’Escola Politècnica de Medi Ambient (UAB). És vocal de la Secció de Dret Ambiental de l’ICAB.